آموزش آپدیت کردن بایوس لپ تاپ اچ پی
تا حالا فکر کردهاید که لپ تاپ شما چطور بوت میشود؟ یا اینکه قطعات آن چطور با یکدیگر در ارتباط هستند؟ درواقع یکی از مهمترین قطعات سختافزاری لپ تاپ که بر روی مادربرد این دستگاه قرار دارد، یعنی بایوس لپ تاپ وظیفه بوت کردن و همچنین برقراری ارتباط بین قطعات مختلف لپ تاپ مانند: هارد، کارت گرافیک، CPU و … را برعهده دارد.
کمپانی اچ پی هر چند وقت یک بار به دلایل متعددی از افزودن ویژگیهای جدید به بایوس لپ تاپهای اچ پی گرفته تا حذف یکسری باگها، افزایش سرعت بالا آمدن لپ تاپهای اچ پی، بهبود رابط کاربری و … نسخه جدیدی را برای بروزرسانی بایوس لپ تاپ منتشر میکند. اگر شما به بروزرسانی بایوس لپ تاپ بیاهمیت باشید ممکن است لپ تاپ شما دچار اختلالات نرمافزاری و سختافزاری شود. اگر دوست دارید بدانید چه مواقعی باید بایوس لپ تاپ اچ پی را بروزرسانی کنید و چگونه باید این کار را انجام دهید، ادامه این مطلب را که درخصوص آموزش آپدیت کردن بایوس لپ تاپ است از دست ندهید.
بایوس لپ تاپ چیست و چه نقشی در این دستگاه دارد؟
درواقع بایوس یک آی سی الکترونیکی است که درون آن یک برنامه قرار دارد. منتهی نمیتوان باور کرد که این قطعه خیلی کوچک که بر روی مادربرد لپ تاپ قرار گرفته است این همه کار انجام بدهد. به گونهای که از شروع پروسه بوت شدن لپ تاپ کارش آغاز میشود و علاوهبر بالا آوردن سیستمعامل لپ تاپ به کنترل قطعات سختافزاری این دستگاه و رابطهای ورودی / خروجی آن میپردازد.
چه زمانی باید بایوس لپ تاپ را آپدیت کنیم؟
قبل از اینکه به سراغ آموزش آپدیت کردن بایوس لپ تاپ اچ پی برویم باید بدانیم که دقیقاً بروز چه مشکلاتی در لپ تاپ با آپدیت کردن بایوس این دستگاه حل میشود و اینکه چه زمانی باید بایوس لپ تاپ را بروزرسانی کنیم.
نمایش صفحه آبیرنگ به دلیل ارتقاء رم و هارد لپ تاپ
اگر بعد از اینکه قطعات سختافزاری لپ تاپ خود را مانند: رم، هارد و … را ارتقاء دادید اما با صفحه آبیرنگ، ریستارتهای مداوم، عدم شناسایی رم توسط سیستم و … مواجه شدید باید بایوس لپ تاپ خود را بروزرسانی کنید.
بروز اختلالات نرمافزاری بعد از نصب ویندوز جدید
اگر چندین سال پیش لپ تاپ خریدهاید و آن زمان ویندوز XP یا حتی ویندوزی قدیمیتر از آن بر روی لپ تاپ شما نصب بوده است و اکنون تصمیم دارید ویندوز آن را به نسخههای بالاتر مانند 7، 8 یا 10 ارتقاء دهید ممکن است بعد از نصب ویندوز جدید با یکسری ناهماهنگیهای نرمافزاری بر روی سیستم خود مواجه شوید. در این حالت پیشنهاد میشود که به عنوان اولین قدم، بایوس لپ تاپ خود را آپدیت کنید.
کرش یا هنگ کردن مداوم سیستم
یکی دیگر از مواردی که با آپدیت کردن بایوس لپ تاپ برطرف میشود، کرش یا هنگ کردن مداوم سیستم در حالت Turbo Boost است. اگر با این حالت در لپ تاپ آشنایی ندارید، بهتر است بدانید که اکثر پردازندههایی که در لپ تاپهای چند هستهای مورد استفاده قرار میگیرند دارای قابلیتی به نام Turbo Boost هستند. این قابلیت به پردازنده لپ تاپ این توانایی را میدهد که از پس پردازشهای سنگین بر روی لپ تاپ بربیاید به گونهای که با فرکانسی بیشتر از فرکانس پایه به فعالیت خود ادامه دهد. امکان دارد هنگامی که نرمافزار یا بازی سنگینی را بر روی لپ تاپ خود نصب میکنید و حالت Turbo Boost فعال میشود تا پردازنده بتواند از پس اجرای نرمافزار یا بازی سنگین بربیاید، لپ تاپ شما دائم هنگ کند. در این حالت باید بایوس این دستگاه آپدیت شود تا مشکل کرشهای ناگهانی آن برطرف شود.
نقص فنی در ترانزیستورهای آی سی بایوس
و اما آخرین موردی که باید قبل از آموزش آپدیت کردن بایوس لپ تاپ اچ پی بدانید این است که امکان دارد بروز نقص فنی در ترانزیستورهای به کار رفته در آی سی بایوس موجب بروز مشکلاتی مانند: گیر کردن لپ تاپ بر روی صفحه اول بوت (صفحهای که لوگوی برند اچ پی نمایش داده میشود)، عدم شناسایی برخی ورودی/خروجیها مانند USB، از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ، خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ، نمایش ارور پیدا نکردن هارد هنگام بوت شدن لپ تاپ و … شود. در تمامی این حالات نیاز به بروزرسانی بایوس لپ تاپ اچ پی است.
مراحل آموزش آپدیت کردن بایوس لپ تاپ اچ پی
حالا که با دلایل اصلی آپدیت کردن بایوس لپ تاپ آشنا شدید و متوجه شدید که بروزرسانی بایوس لپ تاپ چه اختلالاتی را برطرف میکند، لازم است بدانید که چطور میتوانید بایوس لپ تاپ خود را آپدیت کنید. در ادامه به آموزش آپدیت کردن بایوس لپ تاپ میپردازیم.
بهترین روش برای آپدیت کردن بایوس لپ تاپ اچ پی این است که فایل آپدیت بایوس لپ تاپ اچ پی را از خود شرکت اچ پی دریافت کنید. اینگونه مطمئن میشوید که آخرین بروزرسانی رسمی بایوس لپ تاپ اچ پی را دریافت کردهاید. برای رفتن به سایت رسمی اچ پی و دریافت فایل بروزرسانی بایوس میتوانید از آدرس hp.com استفاده کنید.
از بخش Let’s identify your product to get started در سایت اچ پی، گزینه Laptop را انتخاب کنید.
اکنون مدل لپ تاپ خود را در کادر جستجو وارد کرده و بر روی Submit کلیک کنید.
حالا میتوانید تمامی درایورها، نرمافزارها و بروزرسانیهایی که برای لپ تاپ شما قابل دسترس است را مشاهده کنید و بر روی بایوس کیک کرده و آخرین بروزرسانی بایوس لپ تاپ خود را دانلود کنید.
بعد از دانلود فایل بروزرسانی بایوس لپ تاپ آن را مانند هر نرمافزار دیگری که بر روی لپ تاپ خود نصب میکنید، نصب کنید. زمانی که نصب آپدیت جدید بایوس به اتمام رسید، لپ تاپ به صورت خودکار ریستارت میشود.